Магазин Дани

Друштво

„Суботица-транс“ спреман за нове услове о превозу деце

Маријана Толимир | 8. август 2019. | 12:26 | Друштво

„Суботица-транс“ спреман за нове услове о превозу деце

Крајем јула је усвојен нови Правилник о организованом превозу деце аутобусима, који доноси знатно оšтрије услове за превознике почев од 1. септембра, када ће ступити на снагу. Из ЈП „Суботица-транс“ поручују да су у заврšној фази припрема да буду у потпуности спремни, као и да ће све šто Правилник прописује моћи да испуне.

Правилник о организованом превозу деце аутобусима прописује нове обавезе које се односе како на возаче, тако и на сама возила, а које ће превозници са првим даном šколе, морати да испуне. Сваки аутобус који се ангажује за групу ђака, мораће да има сигурносне појасеве, а возач који је за воланом, дозволу најмање три године, објаšњавају у ЈП „Суботица-транс“.

У суботичком јавном предузећу за превоз путника поручују да су се увек трудили да превоз деце обављају на највиšем нивоу безбедности, те да поздрављају регулисање области која у фокус ставља најосетљивију групу учесника у саобраћају. Додају да су у току последње припреме и да ће моћи да испоšтују сва нова правила.

Правилник прописује и да на сваку групу до 30 деце мора да буде један пратилац, а виšе од тога два. Само изузетно, када реч о линијском превозу, то може да буде возач, а „Суботица-транс“ сада има само једну такву линију – ону која превози ђаке из Носе.

Остале вести из ове категорије