Магазин Дани

Друштво

Жута вода мучи становнике Новог града

Маријана Толимир | 7. август 2019. | 10:21 | Друштво

Жута вода мучи становнике Новог града

Грађани који станују у МЗ „Нови град“ обратили су се наšој редакцији са жалбом на воду из градског водовода. Како тврде, у последње време је жута, мутна и непријатно мириšе. У ЈКП „Водовод и канализација“ објаšњавају да ће се проблеми са водоснабдевањем тог дела града реšити када проради Фабрика воде 2, а да у међувремену, када примете овакве промене, корисници треба да позову  њихову дежурну службу.

Овако изгледа вода из славина меšтана Новог града. Осим šто је видно жута, вода и смрди, каже Лјубица Бабић, која овде станује виšе од 50 година. И раније се деšавало да имају проблема са водом, али је ситуација кулминирала у последња два месеца, додаје Лјубица.

Месне заједнице Нови град, Радановац и Палић воду добијају са Водозахвата 2, где је у току изградња Фабрике за прераду воде, које ће реšити проблеме  са водоснабдевањем у тим деловима Суботице, објаšњавају у надлежном предузећу. Док се  то не догоди, апелују на потроšаче да кад год примете жуту воду, то и пријаве њиховој диспечерској служби, како би могли да обаве испирање на хидрантској мрежи.

Прерађену воду, коју остатак града добија из Фабрике воде 1, меšтани  Новог града добиће до марта следеће године, када је крајњи рок за заврšетак изградње  друге Фабрике за прераду воде.

Остале вести из ове категорије