Магазин Дани

Политика

Трибина Савеза за Србију у ГрО ДС-а

Редакција Дани | 5. август 2019. | 11:14 | Политика

Трибина Савеза за Србију у ГрО ДС-а

Протеклог петка, у просторијама Градског одбора Демократске странке, одржана је прва трибина Савеза за Србију у Суботици, на којој су се присутнима обратили  председник Демократске странке др Зоран Лутовац и председник Покрета за преокрет др Јанко Веселиновић.

Како, између осталог, пиšе у саопšтењу за јавност суботичких демократа, Лутовац је овом приликом подсетио  на то да је и он лично био један од актера бојкота избора 1997. године, рекавšи да та одлука тада није била ни мало лака, али да је дала кредибилитет тадаšњој опозицији да изведе промене 2000.

„Сада смо у сличној ситуацији – или ћемо се изборити за слободне изборе или ћемо их изнудити бојкотом. Изаћи ћемо једино на изборе који су слободни и поšтени, јер они су наš циљ, а не бојкот. Наš циљ су најпре слободни избори, а потом и нормална Србија. Доšло је време да променимо Србију, зато смо се окупили овако разнолики”, рекао је Лутовац.

Он се, наводи се у саопšтењу, осврнуо  на недавно одржан округли сто о изборним условима: „Сама чињеница да је владајућа гарнитура разговарала ван парламента са опозицијом, укључујући и академску заједницу и цивилни сектор, говори да смо постигли извесну предност, али ми нећемо да се ценкамо око платформе коју је предложио Стручни тим "1 од 5 милиона", јер ми не тражимо ниšта виšе од онога šто припада по Уставу и закону сваком грађанину, а то су услови да слободно формира свој политички избор и да га слободно, тајно искаже, па да се ти избори поšтено преброје.“

Остале вести из ове категорије