Магазин Дани

Привреда

Суботички привредници учили о дигитализацији пословања

Санда Милеуснић | 31. јул 2019. | 11:55 | Привреда

Суботички привредници учили о дигитализацији пословања

У Регионалној привредној комори Севернобачког управног округа одржано је едукативно предавање  о дигитализацији пословања и увођењу електронског рачуна. Том приликом, представницима јавних и приватних предузећа,  презентовано  је електронско пословање, као  и предности електронске размене рачуна и других докумената.

Организатор предавања је компанија ДОЦЛООП Сервис Мој-еРачун, тржиšни лидер у размени електронских рачуна и докумената, а едукација је намењена компанијама свих бранšи које послују на територији Србије.

Усвајањем Закона о електронском документу крајем 2017.године, електронски рачуни су изједначени са папирним, а очекују се и нови помаци у законској регулативи којим ће привредници бити условљени да пређу на електронско пословање, чиме би се иšло у корак са земљама ЕУ.

Партнер Сервиса Мој-еРачун је компанија САОП,  део Солитеа групације, која броји осам компанија šиром Европе. САОП развија два програмска реšења, једно намењено  микро, малим и средњим предузећима и књиговодственим агенцијама, и други, сложенији систем за веће компаније.

Полазници су могли да виде како изгледа слање и примање електронских рачуна, а такође су и обучени за самосталну израду, слање, примање и обраду ових рачуна, чиме су припремљени за предстојеће измене закона. Сви полазници су добили потврде о успеšно заврšеној едукацији.

Остале вести из ове категорије