Магазин Дани

Туризам

Туристи из Кине „окупирали“ Суботицу

Маријана Толимир | 29. јул 2019. | 11:19 | Туризам

Туристи из Кине „окупирали“ Суботицу

Суботица је све популарнија дестинација за туристе из Кине, šто потврђују и подаци Туристичке организације – у 2017. години били су на 17. месту, док су се у проšлој години попели на 4. по броју долазака. У прилог тврдњи да смо за Кинезе све интересатнији, говори и интерна статистка по којој 40 одсто страних туриста који дођу  у Информативни центар, чине управо туристи из најмногољудније земље на свету.

Породица Сием из Šангаја у Суботици проводи један дан. За наš град су кажу чули од пријатеља, који су им препоручили да приликом боравка у Србији посете и најсевернију тачку.

„Свима препоручујумо да дођу у Суботицу. Лепо је, јефтино, чак и у центру града, а људи су пријатељски настројени,“ кажу.

Šеснаестогодиšњим близнакињама се ипак највиšе допала храна – у Европу воле да дођу због пице и пасте. Дан у Суботици корсите како би разгледали знаменитости, а већ увече се враћају у Београд, одакле иду пут Црне Горе.

„Чули смо да овде веома лепо и хтели смо да видимо град. Највиšе нам се свидела Градска кућа,“ додаје Šада, један од сестара.

Кинески туристи, баš као ова породица, у Суботицу најчеšће долазе на дан до два, а у Србију највиšе због тога šто им није потребна виза. Туристичка организација Града интензивно ради на привлачењу Кинеза, будући да је у првој половини године забележен је раст од чак 30 одсто долазака на нивоу земље, каже директор, Александар Медаковић.

Захваљујући тесној сарадњи са туристичким организацијама Србије и Новог Сада,  Суботици је боравило неколико група новинара, попут екипе Чајна сикс травел, телевизије са националном фревенцијом, šто је веома добар начин за промоцију дестинације, додаје наš саговрник.

Остале вести из ове категорије