Магазин Дани

Друштво

Ванила, чоколада и карамела - омиљени укуси Суботичана

Александра Орлић | 19. јул 2019. | 14:19 | Друштво

Ванила, чоколада и карамела - омиљени укуси Суботичана

Уочи Светског дана сладоледа, који се сваке године обележава треће недеље у јулу, истраживали смо да ли суграђани спас од врућине проналазе у традиционалним укусима, или се пак упуšтају у истраживање нових рецептура.

Сладолед је посластица која је најпродаванија у мају и јуну, а најтразенија „слатка кугла“ је она са укусом „краљице зачина“, показују искуства сладоледжија. Суграђани са којима смо разговарали, осим ваниле, бирају и друге врсте.  

Искуства најстарије посластичарнице у граду, која ускоро прославља век постојања на суботичком корзоу, кажу да су различите генерације Суботичана изнедриле и њихове разноврсне потребе за новим укусима. Старија популација, додају, увек се враћа старим, традиционалним рецептурама, док се „неки нови клинци“ одлучују за новитете са укусом нутеле или пак кремпите.

Тајна доброг сладоледа огледа се у правим састојцима и старом начину производње, који подразумева седмочасовну припрему и преданост послу током кувања, хлађења и залеђивања.

У наšем граду се управо на овом месту, које спаја укусе традиције са модерним трендовима, поред 16 врсти сладоледа, можете пронаћи и онај без šећера, као и ледено освежење у кугли за вегане.

Остале вести из ове категорије