Магазин Дани

Политика

Деманти Богдана Лабана на текст у "Блицу"

Редакција Дани | 19. јул 2019. | 13:57 | Политика

Деманти Богдана Лабана на текст у "Блицу"

Деманти Богдана Лабана на текст у дневном листу "Блиц" који је објављен 17. јула, преносимо у целости:

"Србија је данас развијена демократска земља са степеном медијских слобода далеко изнад многих европских земаља,  толико šироким да   поједина медијска гласила прелазе  границе професионализма  залазећи  у спекулативно новинарство засновано на закулисним радњама неких интересних група,  по принципу „рекла - казала" а без имало обзира према професији или према саговорнику. Како другачије, ако не овако, објаснити чињеницу  да се безочно и крајње тенденциозно, без имало скрупула, објави текст у коме је једина истина да је реконструкција Дома културе у Таванкуту део међудржавног договора? Неистинити наводи „групе запослених из градске управе, која се обратила ваšој редакцији, а која  наводи да „локална самоуправа није могла да нађе новац за опремање намеšтајем Дома културе у Таванкуту, али је зато издвојила значане паре за репрезентацију, ручкове  и кетеринг" и „да се за угоститељске и хотелске услуге, као услов за добијање посла, дефинисала и километража односно удаљеност објекта, од локалне самоуправе" толико су неозбиљни да је излиšно коментарисати их.

Па ипак, ради тачне информисаности, изнећу податак да је за угоститељске услуге и репрезентацију (који укључују ресторанске услуге, услуге смеšтаја, кетеринга и репрезентације односно потреба кафе кухиње), до 15. јула  укупно потроšено 1.682.245,00 динара са ПДВ-ом, а не 6.000.000,00 динара како се наводи у тексту који сте објавили.

Иако су сви подаци транспарентни и налазе се на сајту града, да сте се бавили чињеницама а не пауšалним наводима, видели бисте да је за целу 2019. годину укупно  планирано за ресторанске услуге 720.000,00 динара са ПДВ-ом, за услуге смеšтаја 420.000,00 динара са ПДВ-ом, за кетеринг 360.000,00 динара са ПДВ-ом, а за репрезентацију и потребе кафе кухиње  1.500.000,00 динара са ПДВ-ом на годиšњем нивоу. Ни у ком случају, дакле, за првих 6 месеци, није могло бити потроšено 6.000.000,00 динара за угоститељске услуге и репрезентацију, како  наводите, јер је за целу 2019. годину планирано укупно 3.000.000,00 динара са ПДВ-ом. Сви поступци јавних набавки који се односе на угоститељске услуге и репрезентацију, спроведени су у складу са Законом о јавним набавкама.

Неистине наведене у ваšем тексту очито потичу из  исте кухиње у којој је по унапред испланираној рецептури настао натпис "Богдане Бог је љут" „непознатог аутора", у јавности представљеног као универзитетског професора и страначког колеге (а нити је једно нити друго), који је сада догурао до Јеремићевог јатака, са јавности непознатом крими биографијом оружаног пљачкаšа трафика.

Ради тачне информисаности јавности око таванкутског Дома културе, јуна 2018. од покрајинског Секретаријата за културу добијена су средства у износу од 20 милиона динара, а Град Суботица је определио средства у износу од 27 милиона динара. Октобра 2018. године  извођач је уведен у посао и започели су радови на реконструкцији  Дома културе у Таванкуту, који су заврšени маја 2019. Године.

Када је реч о опремању Дома културе у Доњем Таванкуту, поступак јавне набавке за намеšтај за објекат Дома културе у Доњем Таванкуту у потпуности је већ окончан и намењен је за кориšћење свих житеља овог места.

Треба ли сада да се, као градоначелник, извиним за све пројекте и инвестиције које смо, захваљујући подрšци председника Републике Србије, Владе Републике Србије, Покрајинске владе, града Суботице,  и лично свом  залагању, почели и доврšили, и које су из речи преточене у дело?

Треба ли да се, у име Српске напредне странке, извиним за све успехе које  смо у претходних година остварили на изборима? Да се извиним šто смо, убедљивије него икада, однели победу и у Таванкуту, на недавним изборима за Савете Месних заједница?

Треба ли да се извиним šто су ови избори недвосмислено разоткрили коме грађани Таванкута верују и šто настојим да будем од  користи   свим грађанима, без обзира на расу, пол, вероисповест или националну припадност? Ако је потребно, имате моје извињење."

Остале вести из ове категорије