Магазин Дани

Политика

ГрО СНС: Коме смета успех Богдана Лабана?

Маријана Толимир | 19. јул 2019. | 13:36 | Политика

ГрО СНС: Коме смета успех Богдана Лабана?

Реагујући на серију негативних текстова о градоначелнику Богдану Лабану објављених у дневном листу „Блиц“, ГрО Спрске напредне странке поручио је да ће он потражити заšтиту на суду. Запитали су се и коме смета политички успех Лабана, као и развој Суботице и у прилог томе навели бројне комуналне и саобраћајне пројекте који су реализовани у протекле три године.

Како наводе у СНС-у, дужни су да се осврну на медијску хајку на Богдана Лабана, која у наставцима излази у дневном листу „Блиц“. То су, поручују, текстови са непровреним информацијама, који крšе све норме новинарства, али и закона, будући да деманти који су послали није објављен у целини. У прилог томе, наводе да је, супротно писању „Блица“ да је за репрезентацију у првих пола године потроšено šест милиона динара, за ту сврху предвиђено три милиона за читаву годину.

Постављају питање коме смета то šто се у Суботици ради? Директор јавног предузећа за управљање путевима, Предраг Радивојевић, навео је најважније пројекте само у 2019. години: радови на „ипсилон“ краку који су у пуном јеку, као и низ асфалтираних улица – од Димитрија Туцовића, Мајšанског пута, преко Змај Јовине и Народног фронта, до јоš неколицине која је планирана до краја сезоне.

Улагало се и у комуналну инфраструктуру. Како је истакла градска менаджерка Загорка Панић, изграђено је виšе од 14 километара водоводне мреже, готово пет канализационе и два бунара. Свакако најзначајнија инвестиција је изградња Фабрике воде 2, која ће обезбедити пијаћу воду за цео град.  Осим тога, почиње изградња канализације на Палићу у дужини од 20,5 километара, а 3.јула изабран је извођач радова.

Низ поменутих пројеката у области саобраћаја и инфраструктуре,како су нагласили напредњаци, очигледно  некоме сметају. Како су на крају поручили, Богдан Лабан ће, због негативних  текстова, тужити дневни лист „Блиц“.

Остале вести из ове категорије