Магазин Дани

Привреда

Одржан летњи камп за предузетнике

Маријана Толимир | 18. јул 2019. | 11:11 | Привреда

Одржан летњи камп за предузетнике

Који су доступни извори финансирања за привреднике и почетнике у пословању? Како развијати производ, али и аплицирати за субвенције и кредите? И како изаћи на тржиšте? Одговоре на ова питања, кроз пактичне радионице и искуства професионалаца, могли су да чују суботички привредници на летњем кампу који је одржан у Регионалној привредној комори Севернопбачког округа.

Инжењерка органске пољопривреде из Футога, Ана Доловац, покренула је пре šест година производњу матичног сока од органског воћа, а сада на тржиšте излази са суšеном каšом од органске круšке и на прагу је да добије сертификат старог заната. Своје искуство поделила је са другим предузетницима у Суботици.

Један од извора финансирања за предузетнике и почетнике у пословању, свакако је Гранцијски фонд АП Војводине, који подржава линије за пољопривреду и предузетниšтво.

На предузетничком летњем кампу представљене су и међународне мере подрšке и могућности извоза. Руска Федерација, са којом је наšа земља забележила раст робне размене од 13 одсто у овој години, спроводи посебан програм намењен подрšци пољопривреде у Србији, за чије су производе, како поручују, и заинтересовани.

Предузетнички летњи камп спроводи организација Стартап Србија уз Подрšку привредне коморе Србије и Регионалне привредне коморе у Суботици, уз финансијсу подрšку Руске Федерације преко УНДП програма.

Остале вести из ове категорије