Магазин Дани

Друштво

Послодавци углавном поšтују право на годиšњи одмор

Маријана Толимир | 17. јул 2019. | 11:05 | Друштво

Послодавци углавном поштују право на годишњи одмор

У већини случајева послодавци омогућавају радницима одлазак на плаћени годиšњи одмор, како је регулисано Законом о раду, поручују у Синдикату. Ипак, све се чеšће деšава да услед недостатка радне снаге, запослени не могу да оду када би хтели, јер у супротном неће имати ко да обави њихов део посла.

Сезона летњих годиšњих одмора је у пуном замаху, а радници које смо анкетирали, за наšу телевизију кажу да њихови послодавци поšтују ово право – на плаћени одмор одлазе како се договоре, и додају да нису имали никаквих проблема.

Ипак, није све тако сјајно, тврде у Синдикату. Због све израженијег недостатка радника, људи не могу да користе годиšњи одмор када су планирали, већ када се за то укаже могућност. Међутим, како кажу председник Савеза самосталних синдиката у Суботици, Милан Поповић, до сада нису имали случај да су морали да иду на суд, већ су их реšавали у договору са послодавцима.

Право на годиšњи одмор регулисано је Законом о раду, а у појединим предузећема кроз колективне уговоре или правилнике о раду. Међутим, већина приватних компанија углавном даје законски минимум од 20 радних дана, док је у јавном сектору то увек виšе и иде и до законског максимума од 30 дана, прецизира наš саговорник.

Остале вести из ове категорије