Магазин Дани

Друштво

Започели радови на асфалтирању Улице Југ Богдана

Санда Милеуснић | 16. јул 2019. | 13:29 | Друштво

Започели радови на асфалтирању Улице Југ Богдана

Становници Улице Југ Богдана у Месној заједници Мали Радановац ускоро ће добити асфалт. Радови су започели проšле недеље, када је постављен туцаник као подлога, а сада се очекује пресвлачење улице асфалтом.  У плану за ову годину је и реконструкција јоš две улице у овом делу града, Оромске и Дунавске.

Иако је пола Оромске улице под бетоном, у другој половини је рупа до рупе, објаšњава Клара Губатовић Остренко, која ту живи виšе од 30 година. Неколико пута су, прича, покуšавали да са надлежнима дођу до реšења проблема, међутим без успеха, а недавно су покренули и петицију коју су сви становници потписали. Овог пута ће, истиче,  бити упорни, а задовољили би се и насипањем туцаника.

Јоš једна неасфалтирана улица у том делу града, Дунавска, иако кратка, годинама ствара муку њеним меšтанима. Вилмоš Ујвари ту станује тридесетак година и према његовим речима, раније је био активнији у борби за своју улицу, али је напослетку одустао. У три наврата се са комšијама организовао и насипао камење како би закрпили рупе.

Реšење проблема житеља ове две улице се назире, јер према најави председника Месне заједнице Мали Радановац, до краја године је у плану насипање туцаника у Оромској и Дунавској.

Ове године одобрено је асфалтирање Југ Богданове, а проšлог четвртка започели су радови у тој улици.

Осим ове три улице, у плану је  и санација тротоара у улици Лифке Šандора. Иšтван Добо подсећа да је у претходном периоду обновљен тротоар у Радноти Миклоšа, као и да је сређена Пионирска улица. План руководства овог насеља је да се уреде све улице, а као последња ће вероватно на ред доћи Ђевђелијска, напомиње наš саговорник.

Остале вести из ове категорије