Магазин Дани

Привреда

Лиценцу инструктора добило двадесетак полазника обуке

Санда Милеуснић | 15. јул 2019. | 12:34 | Привреда

Лиценцу инструктора добило двадесетак полазника обуке

На тродневној обуци за инструкторе у дуалном образовању, лиценцу је добило двадесетак полазника запослених у суботичким фирмама, који ће бити задужени за праћење и вођење ученика кроз рад у компанији. Обуку је реализовала Привредна комора, а у Суботици су четири средње &сцарон;коле укључене у систем дуалног образовања.

Закон о дуалном образовању ступа на снагу 1.септембра, а обука је организована у оквиру активности имплементације Система дуалног образовања. У Суботици ће од септембра у&нбсп; четири средње стручне &сцарон;коле бити отворено осам одељења у којима ће наставу по дуалном систему образовања похађати 240 ученика у преко 40 компанија.

Један од предавача, Невенка Жежељ, ради у Средњој економској &сцарон;коли „Боса Милићевић“ и сматра да је веза између привреде и &сцарон;кола неопходна, јер на тај начин ученици стичу компетенције на основу којих након зав&сцарон;етка&нбсп; &сцарон;коловања постају одговорни и стручни радници. Обуком и инструкторима је, каже задовољна, а ученици ће имати најви&сцарон;е користи од ње.

Руководилац одељења за образовање у својој компанији у Зрењанину, Леонардо Бренда, био је предавач на тродневној обуци, на којој је полазницима пренео своја знања и искуства о комуникацији са ученицима, њиховом праћењу и процењивању.

Након прве обуке, планирано је да се одрже јо&сцарон; три, а укупно ће око &нбсп;100 инструктора проћи кроз програм након кога ће добити лиценцу.

Остале вести из ове категорије