Магазин Дани

Друштво

Пројекат „Деца помажу деци“, дизајнерке Сузане Перић, стигао и у наš град

Александра Орлић | 12. јул 2019. | 13:56 | Друштво

Пројекат „Деца помажу деци“, дизајнерке Сузане Перић, стигао и у наш град

ОИСŠ „Жарко Зрењанин“ била је домаћин радионице „Деца помажу деци“, чији је идејни творац модна дизајнерка Сузана Перић, поред чијих ученика су прилику да учествују у забавном дружењу имали и ђаци из ОŠ „Матко Вуковић“, као и деца из Дома за децу ометену у развоју „Колевка“.

Виšечасовно дружење испуњено, песмом, игром и креативноšћу, почело је забавним програмом који су водили глумци Дечјег позориšта, кроз чију су интерактивну представу, основци из две оšколе и деца из Колевке, стварали од папира, лепила и боја. Након тога су, уз помоћ савета дизајнерке Сузане Перић, креирали сопствене šеšире које ће са поносом носити овог лета, а који ће их сигурно сећати на све оно šто су научили током радионице. Бројна искуства из наšег града, понеће и организатори.

Осим дружења, деца се кроз овај друšтвено-одговорини пројекат и врšњачку сарадњу припремају за будућност и уче да свака различитост треба да дође до изражаја, али да она као таква не представља препреку него управо повод за остваривање контакта и стварање пријатељства.

Креативна радионица, прва је у низу, коју ученици ОИСŠ „Жарко Зрењанин“, другу годину за редом, током летњег распуста имају, путем којих промовиšу различитости и инклузију као појмове, а чији је главни циљ šирење љубави, међусобног поšтовања и радости.

Поред Суботичана, прилику да са друже са познатом креаторком и да учествују у креативним радионицама, у оквиру појекта „Деца помажу деци“ , до сада су имали малиšани из 12 градова из Србије, а наредна дестинација је Ниš.

Остале вести из ове категорије