Магазин Дани

Друштво

Лето је право време за читање

Нина Миланковић | 11. јул 2019. | 13:28 | Друштво

Лето је право време за читање

Интересовање за читање у летњим месецима је велико,  поручују из Градске библиотеке. Грађани и ове године  имају избор од преко 300.000 хиљада књига, а на позајмном одељењу за одрасле кажу да се највиšе траже трилери, љубавни романи, белетристика, научна фантастика и популарна психологија.

Грађани које смо срели у Градској библиотеци, кажу да воле да читају  и да су задовољни избором књига.  Летње дане проводе уживајући у свету књига у којем за свачији укус има по неšто.

Библиотекари Дечјег одељења похвалили су  најмлађе суграђане и њихове родитеље због честих посета и великог интересовања за  књиге које се налазе ван обавезне лектире, коју ђаци редовно читају. Деца šколског узраста читају књиге написане на српском, мађарском и хрватском језику, а у понуди су и оне на енглеском и немачком језику. Малиšани највиšе воле сликовнице, бајке и басне.

Према речима библиотекарке на позајмном одељењу Градске библиотеке, Јелене Цветић, средњоšколци најчеšће изнајмљују књиге за лектиру. Суграђани  воле да  читају романе страних писаца, класике, научну фантстику, крими трилере, романе популарних домаћих писаца попут Весне Дедић, Вање Булића, Јелене Бачић Алимпић и Мирјане Бобић Мојсиловић, а фонд библиотеке се стално обогаћује новим књигама.

Летње радно време библиотеке је понедељком, средом и петком од 7:30 до 15 часова, а уторком и четвртком од 12 часова до 19:30 часова.  Радно време читаонице у склопу научног одељења  од 15.јула  биће сваког дана од 7:30 до  19:30 часова.  Цена чланарине на годиšњем нивоу износи 800 динара.

Остале вести из ове категорије