Магазин Дани

Друштво

Пројектом енергетске ефикасности Геронтолоšки центар санираће јоš два објекта

Александра Орлић | 10. јул 2019. | 14:03 | Друштво

Пројектом енергетске ефикасности Геронтолошки центар санираће још два објекта

Геронтолоšком центру уручен је уговор за потребе санације зграда Службе „Отворена заšтита“ и Геронтолоšког клуба „Центар II“, којим ће се у великој мери допринети енергетској санацији постојећег стања и подизању енергетске ефикасности објеката.

Министарство рударства и енергетике Републике Србије, на основу предлога које је поднео Град Суботица, одобрило је реализацију пројекта Геронтолоšком центру под називом „Енергетска санација објекта ванинституционалне заšтите (Отворена заšтита) са геронтолоšким клубом Центар 2“. Укупна вредност радова је виšе од 15 милиона динара, од којих је Министарство за ову намену определило 70 одсто, док наš град, као носилац пројекта, учествује у суфинансирању са преосталих 30 одсто.

До краја месеца, очекује се расписивање Јавне набавке, којом ће се изабрати извођачи радова, који ће у наредна три месеца, обављати послове на замени ПВЦ столарије, кровног покривача, термоизолацији објекта, замени постојеће расвете ЛЕД расветом, као и на увођењу топлотних пумпи које ће служити као извор загревања објеката на адреси Жарка Зрењанина 16.

У протеклих 17 година, Геронтолоšки центар реализовао је бројне пројекте којима је основни циљ била уšтеда енергије и подизање нивоа енергетске ефикасности саме установе, путем којих је уз помоћ европских фондова у Суботицу пристигло 99.500.000 динара. Ова Установа тренутно спроводи и неколико пројеката, који су финансирани средствима Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, а чија вредност износи виšе од 16 милиона динара.  

Приликом данаšње доделе уговора о будућој санацији, којој је присуствовао и државни секретар Министарства рударства и енергетике, професор Стевица Деђански, истакао је чињеницу да Суботица носи епитет града који препознаје могућност улагања и инвестирања путем пројеката, у циљу побољšања енергетске ефикасности локалне самоуправе, у чему у значајној мери учествује и пројектни тим Геронтолоšког центра.

Остале вести из ове категорије