Магазин Дани

Туризам

Грчка и даље најпопуланија дестинација

Нина Миланковић | 5. јул 2019. | 11:39 | Туризам

Грчка и даље најпопуланија дестинација

Интересовање грађана за путовање је слично као претходних година, а из туристичких агенција поручују да је Грчка и даље најпопуларнија и економски најприступачнија  дестинација. Суботичани поред Грчке ове године бирају и Црну Гору, Бугарску, Турску, а све веће интересовање влада за летовање у Египту.

Грађани са којима смо разговарали планирају ове године да уживају на мору. Док су једни изабрали Црну Гору други преферирају Грчку, а сви се слажу да им је важно да смеšтај буде чист и леп,а цене приступачне.

Ове летње сезоне наšи суграђани се одлучују да одмор потраже на дестинацијама као šто су Ситонија, Евиа, Паралиа,  острво Тасос, обала Јонског мора, а у Грчкој је опсег термина у којима се можете летовати  најšири, због чега су и цене најповољније.  У  Бугарској је најпопуларнији избор  Несебар, а у Турској су то  Куšадаси и Алања јер су то најприступачније дестинације у тој  земљи.

Туристи траже леп и удобан смеšтај по најповољнијим ценама, šто је некада прави изазов за туристичке агенције, поручује Бојана Калачи и објаšњава да многи суграђани користе фирст и ласт минут понуде šто значи да летовање уплаћују од октобра до поласка или га осмиšљавају пар дана пре поласка. То им омогућава да остваре попуст од 20 до 40 одсто у зависности од дестинације, начина путовања и смеšтаја.

Туризмолози саветују да се сваки путник определи за дестинацију која омогућава да се усагласе жеље и могућности.

Остале вести из ове категорије