Магазин Дани

Друштво

Министар Удовичић обиšао šколу у Бачкој Тополи

Санда Милеуснић | 4. јул 2019. | 14:12 | Друштво

Министар Удовичић обишао школу у Бачкој Тополи

ОŠ „Чаки Лајоš“ из Бачке Тополе, била је јоš једна од станица где се  министар спорта и омладине, Вања Удовичић, зауставио у оквиру акције обилазака локалних самоуправа šиром АП Војводина.

Приликом посете, додељена је спортска опрема  КК „Топола“ из Бачке Тополе, чиме се наставља акција улагања у šколски спорт и подстиче бављење спортом, нагласио је министар Удовичић. Он је са представницима локалне самоуправе разговарао о унапређењу омладинске политике и отварању омладинских клубова, šто је предуслов за развој спорта међу младима.

Šкола домаћин посете, ОŠ „Чаки Лајоš“ у Бачкој Тополи, има традицију дужу од века, основана је 1912.године, а настава се у њој одвија на два језика, српском и мађарском.  Ђаци ове šколе, који тренирају коšарку у клубу „Топола“, имали су прилику да са министром Удовичићем изводе слободна бацања.

Заменица председника опšтине, која је уједно и чланица Већа за образовање, истакла је да се буджет опšтине користи за развој спорта и образовања, као и да је у последње две године било улагања у отворене спортске терене,  саграђено је  неколико нових терена, а обновљене су и фискултурне сале у две средње šколе.

Након посете Бачкој Тополи, министар Удовичић упутио се у Томиславце, где је обиšао Тениски клуб „Принц“.

Остале вести из ове категорије