Магазин Дани

Здравство

Додељена акредитација Опšтој болници Суботица

Нина Миланковић | 3. јул 2019. | 13:26 | Здравство

Додељена акредитација Општој болници Суботица

Агенција за акредитацију здравствених установа Републике Србије доделила је сертификат о акредитацији Опšтој болници у наšем граду. У оквиру процеса реакредитације,  након оцењивања Комисије спољаšњих оцењивача АЗУС-а, болница је  добила акредитациони статус на седам година.

Добијање сертификата је од изузетног значаја како за запослене, тако и за пацијенте Опšте болнице, који ће овим добити јоš бољи квалитет услуга и већу безбедност, објаснио је Владимир Арсеновић, в.д. директора АЗУС-а. Он је нагласио да је ово велико унапређење, јер је проšла акредитација додељена на три године, а ова чак на седам.

Директор Опšте болнице, др Слободан Пуšкар, изразио је захвалност и задовољство због додељене акредитације на седам година и подсетио да је то процес за чији успех је заслужан тимски рад запослених. Посебан осврт дао је на рад ангио-сале у којој је успеšно лечен велики број пацијената. Оценио је да је ово био одличан период за здравство, будући да је у Опšту болницу инвестирано преко 500 милиона динара.

У наредном периоду, након добијања средстава од Канцеларије за управљање  јавним  улагањима,  планирана је комплетна реконструкција Опšте болнице, која ће оквирно коšтати преко 20 милиона евра и трајаће око две године, поручују из ове установе.

Остале вести из ове категорије