Магазин Дани

Друштво

Будући грађевинарци полагали пријемни испит

Санда Милеуснић | 3. јул 2019. | 12:07 | Друштво

Будући грађевинарци полагали пријемни испит

На Грађевинском факултету у Суботици одржан је пријемни испит за упис студената на прву годину основних академских студија за šколску 2019/2020.годину, на два студијска програма, Грађевинарство и Геодезија.

Са дигитронима у рукама, педесет троје будућих бруцоšа, покуšавало је да савлада трему пред пријемни испит. Тест из математике у трајању од сат и по времена делио их је од индекса жељеног факултета и звања дипломирани инжењер грађевинарства или геодезије. Већина их је одмалена маšтала да ће управо то једног дана бити њихово занимање.

На првој години има места за 134 студента, 104 ће студирати грађевинарство, а њих 30 геодезију. Већина бруцоšа ће моћи да студира о троšку државе, њих 110.

Интересовање младих за Грађевински факултет из године у годину расте, šто показује број пријављених кандидата у првом уписном року, објаšњава продекан за наставу. У односу на претходне године, тај број се удвостручио.

Прелиминарни резултати пријемног испита биће познати сутра, док ће коначна ранг листа изаћи 8. јула, а будући грађевинарци ће до индекса доћи 10. јула.

Остале вести из ове категорије