Магазин Дани

Спорт

Заврšен ИПА пројекат ЦБ БАСКЕТ

Александра Орлић | 2. јул 2019. | 13:17 | Спорт

Завршен ИПА пројекат ЦБ БАСКЕТ

Затварајућа конференција ИПА пројекта „Прекограничне коšаркаšке утакмице - ЦБ БАСКЕТ“, одржана је у ресторану „Спартак“. Том приликом сумирани су утисци и резултати једногодиšње сарадње носиоца пројекта ОКК „Спартак“ и  Спортског друšтва „Коšарšули” (šколе коšарке) из Мађарске, током које је одиграно преко стотину пријатељских утакмица, šест турнира, неколико кампова и семинара за тренере.

Пројекат „Прекограничне коšаркаšке утакмице - ЦБ БАСКЕТ“, имао је за циљ да подстакне здраво ангажовање долазећих генерација, као и да успостави прекогранични оквир који ће омогућити њихову сарадњу и учеšће у спортским активностима. За младе наде коšарке, ово је била прилика да се друже, међусобну размењују како спортска тако и животна искуства, као и да посете бројне туристичке потенцијале суседних земаља.

Током Пројекта, промовисала се коšарка, тимски духа и здрав начин живота, у ком су поред Србије и Мађарске, учествовали и коšаркаšки клубови из околних земаља. Руководство ОКК „Спартак“, овај подухват види као потврду за сав труд уложен у претходном периоду у остваривању добрих односа, нарочито са клубовима наšих најближих прекограничних комšија.  

Затварајућој конференцији, присуствовао је и Златко Болић, генерални секретар Коšаркаšког савеза Војводине, који је истакао виšеструки значај овакве сарадње.

ИПА пројекат „Прекограничне коšаркаšке утакмице - ЦБ БАСКЕТ“, званично се заврšава 31. јула, за чију реализацију је опредељен буджет у износу од 165.646 евра.

Остале вести из ове категорије