Магазин Дани

Друштво

Будући бруцоšи полагали пријемни испит на Економском факултету

Санда Милеуснић | 1. јул 2019. | 11:42 | Друштво

Будући бруцоши полагали пријемни испит на Економском факултету

На Економском факултету данас је одржан пријемни испит за упис студената на прву годину основних академских студија за šколску 2019/2020.годину.

Испред Економског факултета, јутрос се окупило 117 будућих бруцоšа, који су с нестпљењем очекивали улазак у амфитератар ради полагања теста од којег зависи њихово даље šколовање. У 10 часова пријемни испит је почео, а студенти са којима смо разговарали рекли су нам заšто је њихов избор пао на овај факултет.

Број места предвиђених за упис студената у Суботици, Новом Саду и Бујановцу износи 792, од чега је 489 буджетских места и 303 места за самофинасирајуће студенте.

Укупно осам студијских програма доступно је кандидатима, а то су: аграрна економија и агробизнис, европска и међународна економија и бизнис, финансије, банкарство и осигурање, маркетинг, менаджмент, пословна информатика, рачуноводство и ревизија и трговина.

Након полагања испита, кандидати се рангирају према успеху постигнутом у средњој šколи и броју бодова освојених на тесту, па ће прелиминарни резултати бити познати већ сутрадан, а коначни деветог јула.

Остале вести из ове категорије