Магазин Дани

Друштво

50 објеката у јавној својини биће легализовано

Санда Милеуснић | 26. јун 2019. | 13:41 | Друштво

50 објеката у јавној својини биће легализовано

На уводној конференцији пројекта „Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина“ јавност се упознала са активностима, циљевима и буджетом пројекта,  који Град Суботица реализује са опšтином Сента у оквиру програма Еxцханге 5. Пројекат предвиђа озакоњење  98 нелегалних објеката у јавној својини, од којих је 50 у Суботици, а 48 у Сенти.

У Суботици је направљен списак свих објеката од јавног значаја, али су у процес легализације овог пројекта могли бити укључени само они у власниšтву Града, па је изабрано 50 објеката, од здравствених, културних, до образовних и јавно комуналних предузећа.

Град Суботица је активно радио на ажурирању евиденције непокретности и уписа јавне својине и због тога је овај пројекат од изузетне важности, закључио је градоначелник. Буджет пројекта је 240.000 евра, од којих су 181.000 средства Европске уније, а остатак ће се финансирати из буджета локалних самоуправа. За легализацију суботичких објеката опредељено је 163.000 евра чиме ће се омогућити адекватно управљање том имовином.

Опšтина Сента је партнер Суботице на овом пројекту, у оквиру ког ће озаконити 20 објеката, јоš 20 ће бити етажирано, а осам брисано. Овим ће се реšити дугогодиšњи проблем илегалних обејеката и непоклапање катарстарске документације са стварним стањем.

Пројекат траје 18 месеци, а рок за заврšетак је 21.јун 2020.

Остале вести из ове категорије