Магазин Дани

Друштво

Прва генерација оператера за израду намеšтаја заврšила šколу

Маријана Толимир | 26. јун 2019. | 12:51 | Друштво

Прва генерација оператера за израду намештаја завршила школу

Прва генерација оператера за израду намеšтаја која се у Политехничку šколу уписала 2016. године, успеšно је заврšила образовање. У šколи наглаšавају да су искуства веома добра, те да сву децу чека запослење.

Прво одељење оператера за израду намеšтаја пре три године био пионирски подухват, будући да су били једна од две šколе у читавој Србији која је увела тај смер, с поносом истиче директор Политехничке šколе, Исо Планић. Иако су деценијама уназад образовали столаре, интересовање деце је јењавало, а кап која је прелила чаšу су била свега четири уписана ученика. Био је то крај класичног образовања, појаšњава директор, и истиче да је дуални смер настао у сарадњи са домаћим компанијама из Суботице и околине.

Међу фирмама које су се прве укључиле у дуални модел наšла се и Будућност из Суботице. Искуства са децом су кажу била позитивна, а од девет ђака који су током три године код њих стицало искуство, двоје је изразило жељу да остане да ради.

Задовољан је и професор који је координатор за дуално образовање у Политехничкој šколи.

Укупно је 24 ученика заврšило смер оператер за израду намеšтаја и сви су положили заврšни испит, а према речима наšих саговорника, свима се нуди посао. У овој šколи се надају да ће интересовање за оператере за израду намеšтаја остати какво је владало протекле три године. 

Остале вести из ове категорије