Магазин Дани

Друштво

Данијелин сан се остварио

Нина Миланковић | 11. јун 2019. | 14:18 | Друштво

Данијелин сан се остварио

Хуманитарна акција „Дан за Данијелин сан“  посвећена слепој суграђанки Данијели  Пејић, заврšена је данас купопродајним уговором којим је она постала власница приземне куће од 55 квадратних метара у центру града. Грађани добре воље обезбедили  су новац за кућу, уз помоћ управе Епархије Бачке, поручују организатори.

Троšну бараку у у Ђурђину заменила је кућа у центру града у Улици Браће Радић. Пресељење на нову адресу у центру града много ће значити Данијели Пејић, јер ће сада од Удружења слепих и слабовидих бити  удаљена свега око 800м.

Идејни творац акције „Дан за Данијелин сан“ била је породична пријатељица Диана Сарић која нам је открила да је преко хиљаду суграђана учествовало у акцији. Нагласила је да је свачији допринос подједнако значајан и да су сви заједно успели да прикупе средства и пронађу адекватан дом за Данијелу и њену мајку.

Кућа у којој ће живети је приземна, има 55 квадратних метара и сопствено двориšте у двориšу од хиљаду квадратних метара. Током акције прикупљено је око 16.000 евра, а Епархија Бачка донирала је остатак потребних средстава,  поручили су организатори поносни на успех и подрšку људи добре воље.

Данијела Пејић и њена мајка уселиће се у кућу за десетак дана, а са собом ће повести и неколико паса и мачака.  Акција је започела 12 .јануара  на њен 24. рођендан, а игром случаја  заврšила се данас на рођендан  Данијелине мајке Кате Рац Петин, која нам је рекла да је то за њих најлепšи поклон.

Остале вести из ове категорије