Магазин Дани

Друштво

Водоводна мрежа – жеље једно, реалност друго

Маријана Толимир | 11. јун 2019. | 11:59 | Друштво

Водоводна мрежа – жеље једно, реалност друго

Изградња водоводне мреже требало би да се настави у месним заједницама Макова седмица и Зорка, с обзиром на то да је ЈКП „Водовод и канализацију“ спремило  пројектно-техничку докуменатацију, како би заједно са Градом аплицирало на пројекте за суфинансирање. Међутим, грађани и руководство МЗ „Макова седмица“ су незадовољни, јер се поједине улице нису наšле плановима.

Емилија Мататић већ 25 година станује на Маковој седмици, међутим, водоводна мрежа до њене куће никако не долази. Због тога, каже, њена породица, као и све комšије имају бројне проблеме, будући да вода  из бунара у двориšту није погодна за пиће. На мрежу би се, додаје, прикључила колико сутра.

Домаћинство Емилије Мататић спада у чак 75 одсто, колико их у овом делу Суботице нема приступ градској води.  У МЗ „Макова седмица“ истичу да су гледали да у планове уврсте све захтеве становника, међутим, да је доšло до неслагања између њих и надлежног предузећа. Улице које су првобитно одбијене, сада су уврšтене, док су друге – изостављене.

У ЈКП „Водовод и канализација“ наводе да је управо Макова седмица, уз Зорку, део града где ће се мрежа прво šирити. Због тога је спремна пројектно-техничка документација и то за чак 5,2 километара мреже. Ипак, признају да је било размимоилажења између жеља грађана и струке.

План за проšирење мреже на Маковој седмици је у четири етапе, од чега прва предвиђа наставак магистралног вода у Јована Микића. Вредност инвестиције била би између 60 и 70 милиона.

Остале вести из ове категорије