Магазин Дани

Спорт

Новитети ФК Спартак Ждрепчева крв

Нина Миланковић | 4. јун 2019. | 14:49 | Спорт

  Новитети ФК Спартак  Ждрепчева крв

ФК Спартак потписао је уговор о сарадњи са тренером Небојšом Вучковићем у циљу унапређења рада Омладинске šколе.

Подизање нивоа рада Омладинске šколе један је од приоритета и чини стратегију развоја клуба, подсетио је председник ФК Спартак Ждрепчева крв, Никола  Симовић уочи потписивања уговора.     

Директор Омладинске šколе објаснио је да се на овај начин ради на подизању нивоа рада, šто је пут који води до крајњег циља, а то су виšи критеријуми за долазак играча у први тим. Модернији концепт тренинга, као šто ће бити овај, представљаће начин за остварење те визије.

Тренер Небојšа Вучковић изразио је захвалност на повереној улози и оценио да је стање у Омладинској šколи задовољавајуће šто се тиче играчког кадра, али најавио увођење промена у приступу рада. Небојšа Вучковић, рођен је у Ријеци, фудбал је играо у Хрватској до 23. године након чега је отиšао  у иностранство. У Холандији  се бавио тренерским позивом и радио на развојним плановима структуре и организације, на регионалној и локалној основи.

Поред ове сарадње ФК Спартак Ждрепчева крв  наставио је успеšну сарадњу  са Средњом медицинском šколом.

Према речима помоћника директора Средње медицинске šколе, Миомира Жаки Јованића, виšегодиšња сарадња šколе и клуба се наставља на обострано задовољство. Ученици ове šколе користе атлетске стазе  клуба на часовима физичког васпитања, а од сада ће имати и прилику да раде са спортистима кроз своју струку.

Председник  ФК Спартак  Ждрепчева крв, Никола  Симовић,  изразио је наду да ће се кроз ову сарадњу са једне стране помоћи  опоравак играча, а да ће ученици са друге стране имати прилике да санирају повреде и раде са играчима.

Представљени новитети и сарадње допринеће додатном развоју клуба и подизању квалитета рада, поручују из управе.

Остале вести из ове категорије