Магазин Дани

Туризам

Возила са „дуšом“ – олдтајмери обрадовали Суботичане

Маријана Толимир | 3. јун 2019. | 10:43 | Туризам

Возила са „душом“ – олдтајмери обрадовали Суботичане

Суботица је за викенд била у знаку олдтајмер возила – на девети сусрет који је ораганизовао Међународни олдтајмер клуб, доšли су љубитељи старих четвороточкаšа из земаља региона, а по први пут били су ту и гости из Словачке.

Оригиналан полицијски „тристаћ“ из 1968. године довезао је Джевад Верегет из Осијека. Да од заборава спаси старо службено возило требало му је чак три године, колико је трајала рестаурација. Како је и сам бивšи саобраћајац, ово му је, каже, омиљени олдтајмер, иако их поседује јоš пар у колекцији.

Джевадов „тристаћ“ изазвао је велико интересовање Суботичана, ког је први пут изложио у наšем граду, иако му је, како каже веома жао šто је покисао, будући да га ретко вози, и то само по лепом времену.

За љубитеље старих аутомобила, ови примерци немају цену – нов ауто може да купи свако ко има новца, да стари рестаурира само истински љубитељ, и зато сваки има дуšу, каже председник Међународног олдтајмер клуба, Теуфик Исаковић. Он додаје да овакве изложбе имају и велик туристички потенцијал за град, који је ове године и подржао манифестацију.

На овогодиšњем сусрету 120 учесника довезло је 54, махом четвороточкаšа.

Остале вести из ове категорије