Магазин Дани

Туризам

Туристичка понуда Славоније и Бачке

Санда Милеуснић | 31. мај 2019. | 15:02 | Туризам

Туристичка понуда Славоније и Бачке

Пројекат прекограничне сарадње Србије и Хрватске под називом „Истражите Хрватску и Србију“, представљен је на суботичком Сајму привреде. Пројекат, чија је укупна вредност 368.000 евра, реализовали су Развојна агенција Славонски Брод и суботичка Регионална развојна агенција ПАНОНРЕГ.

Туристички пројекат који промовиšе понуду Северне Бачке и Источне Славоније, отпочео је у јулу 2017,   а заврšава се ове године. Циљ сарадње  две регије био је истраживање и мапирање заједничких туристичких  тачака,  које се односе на гастрономију, екологију и рекреацију.

Носилац пројекта је Развојна агенција Славонски Брод, а осим Регионалне развојне агенције ПАНОНРЕГ, партнери су и туристички  кластери Славонска Кочаница и микрорегије Суботица– Палић. Студијска посета Тоскани, била је значајна за даљи рад партнера на пројекту.

У Источној Славонији је у склопу пројекта  развијена е-кластер платформа која нуди могућност онлајн куповине и набавке.

Туристичка понуда настала захваљујући сарадњи ове две регије намењена је онима који воле гастрономију, екологију и спортски туризам, а циљна група су туристи из ове две земље, али и из окружења. Недавно је организована евалуациона тура, у оквиру које је  20 независних путника дало своје сугестије и утиске, па на основу добијених информација организатори закључују да је пројекат био успеšан.

Остале вести из ове категорије