Магазин Дани

Привреда

Отворен 13. Сајам привреде

Маријана Толимир | 30. мај 2019. | 14:33 | Привреда

Отворен 13. Сајам привреде

Суботица ће у наредна три дана бити центар привредних деšавања, јер је отворен Међународни и регионални сајам привреде, 13. по реду. Ове године окупља највећи број излагача – виšе од 200.

Јоš један Сајам привреде у знаку је ИТ сектора и дигитализације привреде. Градоначелник Суботице, Богдан Лабан, истакао је да је Град на време препознао важност повезивања нових технологија са осталим привредним гранама, као и предности дуалног образовања,  и осврнуо се на податак да у Округу послује чак 86 привредних друšтава и 156 предузетника из области информационих технологија.

Овогодиšњи партнер Сајма је Италија, и то у години у којој две земље обележавају два значајна јубилеја: 140 година од успостављања дипломатских односа и 10 од стратеšког партнерства.

Отварању Сајма присуствовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, који је, између осталог истакао, да га посебно радује пројекат изградње Аква-парка на Палићу.

Сајам ће трајати све до 1. јуна, а на 1800 квадрата у суботичкој Хали спортова  представљају се привредници из чак осам земаља.

Остале вести из ове категорије