Магазин Дани

Привреда

У четвртак почиње Међународни регионални сајам привреде

Александра Орлић | 27. мај 2019. | 14:42 | Привреда

У четвртак почиње Међународни регионални сајам привреде

Прва недеља у јуну, у наš град окупља велики број привредника, који се šирој јавности представљају на Међународном регионалном сајму привреде. Ове године програм Сајма почиње 30. маја и трајаће до 1 јуна.

Међународни регионални сајам привреде, одржаће се по тринаести пут у Хали спортова. На 33 šтанда учеšће је пријавило преко 180 излагача из Србије, Италије, Словеније, Мађарске, Хрватске, Босне и Хрецеговине, Црне Горе и Чеšке. Осим представника поменутих земаља, на Сајму су планиране посете привредних делегација из региона и šире, као и учеšће образовних установа из наšег града.

Партнер овогодиšњег Сајма је Италија, држава која са својим дипломатски, привредним и културним институцијама и компанијама учествује као значајан партнер у спољно-трговинској размени између Србије и ове медитеранске земље. Бројни италијански инвеститори улажу у Суботицу, која како каже Кармине Тарало, почасни вицеконзул Италије у Суботици, пружа могућност за многе будуће привредне сарадње.

Организатори Међународног сајма, обезбедили су присуство девет Регоналних привредних комора, као и учеšће Регионалне привредне коморе Војводине и Регионалне привредне коморе Бекеš жупаније из Мађарске. Поред њих, као најважније излагаче из домена привредне дигитализације, најавили су фирму из Новог Сада - Институт „БиоСенс“, те велики број представника из ИТ сектора.  

Дејан Лјубисављевић, директор ЈКП „Суботичке пијаце“ на одржаној конференцији за медије, констатовао је да се припреме šтандова, поводом Међународног регионалног сајма привреде, у Хали спортова приводе крају, као и да је њен простор ове године био маили за све заинтересоване излагаче којих је сваке године све виšе.

Остале вести из ове категорије