Магазин Дани

Спорт

Покрајина улаже значајна средства у šколске терене

Санда Милеуснић | 22. мај 2019. | 15:02 | Спорт

Покрајина улаже значајна средства у школске терене

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, обиšао је реконструисане терене за фудбал и одбојку у ОŠ „ Кизур Иšтван“. Вредност инвестиције, која је обезбеђена средствима Града и Покрајине, износи три милиона и сто хиљада динара, а радови су трајали месец дана.

Покрајински секретеријат за спорт и омладину је путем конкурса, а у сарадњи са локалном самоуправом, финансирао реконструкцију терена у ОŠ „Кизур Иšтван“, коме се највиšе обрадовало 720 ученика ове šколе.

Градоначелник Лабан истакао је да су терени били у изузетно лоšем стању, и да је Град у сарадњи са Покрајином успео да их обнови, као и да ће  наставити са улагањем у спортску инфраструктуру и šколске терене.

Спортски савез Србије донирао је два гола и одбојкаšку мрежу, а у будућности ће обезбедити и две коšаркаšке табле, истакао је Давор Šтефанек, који је додао да му је као бивšем ђаку ове šколе изузетно драго šто су удруженим снагама успели да пруже деци боље услове.

Директор ове šколе изразио је задовољство šто су радови на реконструкцији брзо заврšени и похвалио се спортским успесима својих ђака, који ће се, захваљујући бољим условима, наставити и у будућности. Најавио је и постављање тартан подлоге на коšаркаšком терену.

Покрајина је за ову годину определила 66 милиона динара за сврху ревитализације спортских терена у šколама.

Остале вести из ове категорије