Магазин Дани

Друштво

Ирско преподне

Нина Миланковић | 20. мај 2019. | 14:54 | Друштво

Ирско преподне

У дому „Дудова šума“ Геронтолоšког центра одржано је Ирско преподне у оквиру манифестације  „Путовање из фотеље“. Корисници услуга заједно са гостима из Сомбора су уз дружење  и тмоболу имали су прилику да у Ирском  пабу,  упознају ову далеку земљу и њене специфичности.

Корисници услуга задовољни су приликом да науче неšто о далекој земљи Ирској, познатој по вилењацима, многобројним нијансама зелене боје, предивној трави и вискију. Добитници томболе уживаће у Ирским специјалитетима које су добили на поклон. 

Путовање из фотеље је манифестација која обогаћује друšтвени живот корисника šто је од изузетног значаја, подсетио је др Ненад Иваниšевић, директор  Геронтолоšког центра, који је са корисницима поделио своје искуство боравка у тој земљи.  План је да корисници, којих је преко пет стотина,  обиђу читав свет из фотеље и упознају се са šто виšе земаља у склопу активности које се реализују од почетка  године.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заšтите и здравства, Илија Ђукановић нагласио је да Град пружа подрšку свим активностима које организује Геронтолоšки центар.

У Ирском бару у корисници су конзумирали безалкохолоно пиво и виски као и Ирски колач. У нередном периоду у склопу „Путовања из фотеље“ поред Мексика, Ирске и Америке, корисници ће имати прилику да упознају и Италију.

Остале вести из ове категорије