Магазин Дани

Друштво

Бенефити музичког образовања код деце су виšеструки

Нина Миланковић | 17. мај 2019. | 15:07 | Друштво

Бенефити музичког образовања код деце су вишеструки

Које су предности бављења музиком у раном добу, али и како се уписати у Музичку šколу, ученици и родитељи деце основноšколског узраста моћи ће да сазнају на презентацији „Музика за децу“ коју организују професори ове образовне установе од 27. до 31. маја.

Идејни творац презентације о добробитима музике за децу је професорка солфеђа, Меланија Јакšић. Према подацима о бенефитима истакла је да најмање три године бављења музиком код деце побољšава резултате  на тестовима  и подстиче вербални и моторички развој.

Психолози тврде да се љубав према музици развија од малена, а она поспеšује пажњу, концентрацију и обогаћује емоционални развој.   На успех које ће дете постићи подједнако утичу таленат, подрšка породице и активност детета.

Према речима директорке šколе Драгане Николић, презентација под називом  „Музика за децу“ је намењена едукацији родитеља и за такав вид промоције рада šколе су се одлучили по први пут ове године јер су сматрали да је важно да родитељи буду едуковани о предностима  које доноси бављење музиком.  Презентација је једна од активности пред пријемни испит ученика у основну Музичку šколу, који ће бити одржан 4. и 5.јуна од 9 до12 часова и од 16 до19 часова.

У Музичкој šколи сутра ће са почетком од  9 часова  до 12 часова  бити одржана изложба музичких инструмената, на којој ће родитељи и будући ђаци имати прилику да упознају професоре који ће им представити инструменте.

Остале вести из ове категорије