Магазин Дани

Друштво

Ученици Хемијско-технолоšке šколе освојили четири медаље

Санда Милеуснић | 17. мај 2019. | 14:21 | Друштво

Ученици Хемијско-технолошке школе освојили четири медаље

На два недавно одржана Републичка такмичења, чији је домаћин била Хемијско-технолоšка šкола, њени ученици остварили су завидне резултате освојивšи  четири медаље.

Образ својој šколи осветлала је Дорис Цвик, ученица другог разреда, која је освојила друго место на такмичењу из текстилних материјала. За такмичење се, каже, добро спремила заједно са својим ментором, па иако је први пут учествовала, надала се добром резултату који није изостао.

Јоš један ученик који се може похвалити освојеним другим местом, је Дарио Пиуковић , који се такмичио из области хемијске технологије.  Каже, воли хемију и планира да упиšе Технолоšки факултет.

Миљана Милијаšевић се ове године опробала у конструкцији и моделовању одеће,  где је заузела четврто место, а већ следеће године опробаће се у šивењу.

Хемијско-технолоšка šкола организовала је Републичко такмичење из подручја рада хемија, неметали и графичарство на ком су ученици ове šколе освојили три медаље,  и текстилство и кожарство, које је донело јоš једну медаљу.

На тродневном такмичењу учествовало је око 250 ученика из šкола šиром Србије.

Остале вести из ове категорије