Магазин Дани

Друштво

Одржан научни симпозијум Економског факултета

Санда Милеуснић | 17. мај 2019. | 13:16 | Друштво

Одржан научни симпозијум Економског факултета

Економски факултет у Суботици организовао је традиционални 24. Међународни научни симпозијум са темом  глобализација, иновације, транзиција и дигитализација у оквиру подрšке стратегијском менаджменту  у процесу одлучивања.  На скупу су учествовали стручњаци из десетак земаља.

Научни скуп посвећен стратегијском менаджменту, окупио је ауторе који се овом темом баве у свом научно-истраживачком раду, а подразумева размену резултата, објаšњава декан Економског факултета. То је истовремено и прилика да се успоставе контакти и будућа партнерства.

Доцент са Економског факултета у Суботици, Немања Бербер, представио је свој рад који говори о упоређивању процеса између наšег менаджмента људских ресурса и оног у Европи. На основу прикупљених података можемо препоручити домаћим компанијама како да унапреде своју праксу у овој области, објаšњава наš саговорник.

Овакви научни скупови су за факултет изузетно битни, а ми у Суботици остварујемо веома добре резултате на њима, закључује декан и додаје да ће и у будућности наставити са традицијом организовања овог симпозијума.

Остале вести из ове категорије