Магазин Дани

Пољопривреда

Компаније из Суботице излагачи на Сајму пољопривреде

Санда Милеуснић | 16. мај 2019. | 14:07 | Пољопривреда

Компаније из Суботице излагачи на Сајму пољопривреде

Највећи  агро-бизнис догађај у овом делу Европе, Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, одржава се по 86. пут. Ове године окупио је преко 1.500 излагача из 32 земље, међу којима су биле и фирме из Суботице,  Дес и Еуро Петрол.

Компанија Дес, која се бави производњом казана, на Сајму излаже већ дуги низ година, а њихов  први уређај за печење ракије произведен је давне 1961.године, од када су непрестано усаврšавали своје производе и развијали асортиман понуде у складу са потребама потроšача. Одзивом купаца и бројем продатих казана и на овогодиšњем Сајму задовољни су, упркос лоšим временским  условима.

Посетиоци Сајма имали су прилику да виде и новитете ове компаније, наиме у складу са светским, али и домаћим трендовима раста производње джина, представљен је казан за производњу овог алкохолног пића. Ту је и премиум казан за печење ракије од 500 литара из кога излази готов производ без потребе препецања.  Дес је такође и овогодиšњи добитник Златног пехара Новосадског сајма.

Од 1996.године када је отворио своју прву бензинску станицу, Еуро Петрол се проšирио и сада их има 25 šиром Србије, као и 5 ауто гас станица. На овогодиšњем Сајму наступају са компанијом Агропанонка и спонзори су њихових купаца трактора. Кориснике Еуро Петролових агрокартица такође очекују погодности приликом куповине експерт дизела, па ће га за време трајања сајамског попуста плаћати по цени обичног еуро дизела.

Еуро Петрол је са Сајму потписао Споразум о сарадњи са Гаранцијским фондом АП Војводина, са циљем подрšке програму лојалности „Клуб-а пријатеља“.

Сајам пољопривреде отворен је 11. и трајаће до 17. маја, а током 86 година постојања угостио је  виšе од 7.000 страних и 100.000 домаћих произвођача, као и десет милиона посетилаца који су проšли кроз његове капије.

Остале вести из ове категорије