Магазин Дани

Друштво

Браће Радић раскопана по четврти пут у годину дана, грађани се питају докле?

Санда Милеуснић | 15. мај 2019. | 15:07 | Друштво

Браће Радић раскопана по четврти пут у годину дана, грађани се питају докле?

Улица Браће Радић, од Градске библиотеке до семафора, раскопана је скоро месец дана, због изградње гасне мреже. Прилаз локалима у овом делу улице отежан је, šто представља проблем за предузетнике, а и за станаре најужег центра града. Из ЈКП „Суботицагас“ кажу да се све одвија у складу са законом, и да ће радови бити готови до краја недеље.

Ово је слика и прилика Улице Браће Радић. Власници локала који се ту налазе, причају нам да су радови почели око Ускрса и да им до данас нико није рекао šта се и заšто копа. Јоš мање када ће се улица вратити у нормалу, а тиме и њихови животи и послови. Овај део је, кажу, од маја проšле године раскопан већ четири пута, па се питају: Заšто се улица копа изнова и изнова?

„Ситуација је таква да нико ниšта не зна šта ради, значи буквално и ови радници који ту раде, ако га питаš неšто, а он је једини кога могу да упитам, слегне раменима и каже ово се ниšта не зна. Ствар је у томе, ова страна је раскопана једно 16 или 17 дана, то је страšно блато, свака муšтерија која ми уђе у радњу унесе ми килу блата. Ево сами погледајте, то је радња у којој се једе, ко да дође да једе преко овога блата и кад погледа у овај јад овде? Друга ствар, нема пролазника, људи не иду овом улицом, иду негде около, ја не могу да радим, а мене нико то неће питати šто ниси радио, ја своје обавезе морам измирити. Е сад šта је најтрагичније од тога, да ја видим њих да раде... Ево можете да снимите читаву улицу и једног јединог радника нема.“, жали се Горан Видаковић, власник локала.

Власница фризерског салона у пасажу жали нам се како никакво обавеšтење нису добили, а осим šто је раскопана, улица је и пуна блата због обилних киšа. Њене комšије које ту раде, такође негодују, а раскопана улица представља проблем и за пролазнике. Пеšаци се некако провуку, а колицима се овуда не може.

„Велики је проблем ући, изаћи, не дај Боже неко са колицима да треба да прође негде, инвалид да мора проћи овуда то би био стварно велики проблем.  То треба заврšити раније, ово је строги центар града где треба да се ради  и пролази редовно. И остале колеге , комšије исто, сигурно им није  једноставно радити овако. Ту пиšе гасовод, али нигде није написано ко је извођач и кад ће бити готово...немам појма.“  слеже раменима Мирјана Катринка, власница локала

 

У саопšтењу ЈКП „Суботицагас“ наводи се да су радови на продужетку дистрибутивне мреже у овом делу града започели 1.априла и да се раде сукцесивно, а да су сви улази обезбеђени и слободни за кориšћење.

„Временски услови, као и проблематика са постојећим подземним инсталацијама утицали су на брзину радова на десној страни у Улици Браће Радић, гледано од зграде Позориšта. Очекујемо, да по побољšању временских прилика (престанак падавина) радови на пословима затрпавања рова буду заврšени до краја ове недеље, будући да су маšински радови на изградњи гасовода заврšени.“

Овом изградњом, будућим потроšачима биће омогућено прикључење на гасну мрежу, којих  према саопšтењу Суботицагаса, у овом делу града има много. У међувремену, станарима и власницима локала остаје да чекају престанак киšе, или заврšетак радова, па šта буде пре. До следећих радова и новог копања.

Остале вести из ове категорије