Магазин Дани

Друштво

Биљке зачиниле прославу Дана šколе

Нина Миланковић | 15. мај 2019. | 14:34 | Друштво

Биљке зачиниле прославу Дана школе

У ОŠ „Јован Микић“ 59.пут  обележен је Дан šколе. Том приликом ученици су припремили пригодан програм, а у склопу пројектне наставе  организован  је сајам  предузетниšтва чиме је  презентован резултат двомесечног интерактивног  пројекта под називом „Ароматични врт-урбани баšтовани“.

Ученице које похађају ову основну šколу кажу да је много воле јер је посебна. Прославу дана šколе обележила је изложба зачинског биља у чијој припреми су ученици, садећи биљке и заливајући их, уживали и учили, а идеју су пронаšли на образовној платформи на којој су дигитално сарађивали ученици, наставници и родитељи. 

У склопу пројектне наставе ученици су имали прилику да се са темом зачинског биља упознају кроз дванаест предмета,  чак  и кроз верску наставу и информатику. Предност интерактивне наставе је према речима Весне Томић, наставнице немачког језика у ОŠ „Јован Микић“ у томе šто побољšава наставни процес.

Изложба ароматичних биљака била је продајног карактера, а на тај начин су се деца упознала и са могућностима зараде. Ароматични врт зачинског биља је сјајан мултидисциплинаран пројекат који ће у šколи покуšати да задрже и за наредне генерације ученика, поручила је Марија Милодановић, директорка ОŠ „Јован Микић“

Из ОŠ„Јован Микић“ поручују да су током претходне године много урадили како би допринели унапређењу процеса образовања, а радују се šто је  повећан број ученика.

Остале вести из ове категорије