Магазин Дани

Друштво

Компанија Лидл помогла опремање сензорне собе у ОИСШ „Жарко Зрењанин“

Александра Орлић | 15. мај 2019. | 14:32 | Друштво

Компанија Лидл помогла опремање сензорне собе у ОИСШ „Жарко Зрењанин“

За ученике предšколског и основноšколског узраста ОИСŠ „Жарко Зрењанин“, отворена је сензорна соба, у којој ће деца имати прилике да добијају стручне третмане уз примену технологије која ће позитивно утицати на унапређење њиховог психофизичког развоја. У опремању специјализоване просторије већински је учествовала компанија Лидл, која је за ову намену донирала око 500.000 динара.

ОИСŠ „Жарко Зрењанин“ дуго је чекала овај тренутак, када ће својим ученицима који имају проблема у интелектуалном и физичком развоју, пружити могућност да у интерактивној просторији, такозваној сензорној соби, истраже и развијају своје сензорне веšтине, да се релаксирају и ослободе напетости.

У сензорној соби налази се савремена технологија која потпомаже стимулацију чула вида, слуха, додира и мириса. Највећи ефекти постижу се код деце млађег узраста, са којима ће радити šколски дефектолози.  Компанија Лидл, која је пословање у Србији и у наšем граду започела пре неšто виšе од пола године, учествовала је у опремању ове просторије.

Поред компаније Лидл, у опремању сензорне собе учествовали су  и Клуб „Сороптимист“ и Италијански културни центар „Пиазза Италиа“, који су донирали климу, купљену од средстава прикупљених на хуманитарном концерту који је одржан у априлу.  Подрšку у реализацији овог пројекта пружио је и Град.

Сензорна соба отворена је на дан када ОИСŠ „Жарко Зрењанин“ обележава рођендан. Ова образовна установа, основана 1957. године, једна је од најстаријих специјалних šкола у Србији. Наставу у њој похађа  177 ђака подељених у три групе – предšколску, основноšколску и средњоšколску.

 

Остале вести из ове категорије