Магазин Дани

Спорт

„Стреет воллеyбалл“ у суботу у центру града

Санда Милеуснић | 15. мај 2019. | 12:17 | Спорт

„Стреет воллеyбалл“ у суботу у центру града

Турнир уличне одбојке „Стреет воллеyбалл“, 19. по реду, одржаће се у суботу 18.маја са почетком у 10 часова у организацији Одбојкаšког клуба Воллеyбалл 2000, а под покровитељством Града Суботице и Спортског савеза Суботице. Око 180 екипа такмичиће се на теренима за мини одбојку који ће бити постављени на Тргу републике и Тргу слободе.

Улични турнир одбојке у наšем граду игра се од 2000.године, а према речима организатора, прерастао је у манифестацију која се у ретко којем граду у Европи одржава на тако високом нивоу. На 17 терена, снаге ће одмерити око 150 до сада пријављених екипа и 25 клубова, од којих су два из иностранства, из Беча и Приједора.

Одбојкаšица Спартака на позицији примача, која је уједно и промотер ове манифестације, истиче да је акценат на младим играчима и њиховом напретку у овом спорту.

Организатор нам објаšњава да ће се турнир играти у šест категорија за девојчице, а у три за дечаке и  да екипа која жели да освоји турнир, мора да има све победе. Награде у виду медаља, обезбеђене су за најбоље играче и тренере.

Турнир ће у суботу почети у 10 часова, када ће се екипе разигравати, након чега ће уследити квалификације, а финални мечеви планирани су у периоду од 14 до 17 часова. Пријава екипа могућа је до четвртка.

Остале вести из ове категорије