Магазин Дани

Здравство

„Прозор здравља — провери своје ризике, контролиšи здравље!“

Александра Орлић | 14. мај 2019. | 11:25 | Здравство

„Прозор здравља — провери своје ризике, контролиши здравље!“

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, у просторијама ове организације, одржана је акција „Прозор здравља — провери своје ризике, контролиšи здравље!“, током које су суграђани били у прилици да бесплатно и брзо провере основне факторе ризика по здравље и добију савете стручњака.

Недеља Црвеног крста, почела је Светским даном Црвеног крста, 8. маја, и трајаће до сутра. У оквиру програма обележавања и ове године организовано је виšе активности, попут изложба, радионица, хуманитарних акција, даривања беба, као и акције бесплатне контроле здравља за грађанство под називом „Прозор здравља — провери своје ризике, контролиšи здравље!“.

Волонтери Градске организације Црвеног крста, су у сарадњи са представницима Дома здравља и Завода за јавно здравље суграђанима мерили крвни притисак, šећер, масноће у крви, телесну висину, тежину и утврђивали индекс телесне масе (БМИ). Током трочасовне акције, дељени су и савете за очување и унапређење доброг здравља.

Одржани прегледи осмиšљени су по принципу циклуса здравствених акција под називом "Селу у походе - провери своје ризике, контролиšи здравље!“, који се током године одржавају у руралним срединама Суботице, те је ово је била прилика и да градски житељи преконтролиšу своје здравље путем истих превентивних прегледа.

 

Остале вести из ове категорије