Магазин Дани

Политика

СНС: Саопšтење ДС-а обилује неистинама

Редакција Дани | 9. мај 2019. | 15:54 | Политика

СНС: Саопштење ДС-а обилује неистинама

Поводом  саопšтења ГрО ДС-а, огласио се ГрО СНС-а, саопšтењем које у целости преносимо:

„Саопšтење  локалног одбора Демократске странке у Суботици  у вези са  Аква парком на Палићу толико срамотно обилује неистинама  да заправо на прави начин осликава  деловање ДС-а на локалу и недостојно је озбиљне политичке странке.

Изјава да је током 2012. године тадаšња градска власт покренула пројекат изградње Аква парка и велнес центра на Палићу представља најблаже речено лаж, осим ако се под покретањем пројекта не рачунају изјаве неколицине тадаšњих челника ДС-а да би такав пројекат „било добро покренути“, дате након šто су нерадом и незнањем током низа година учеšћа у власти довели до потпуне запуšтености и пропадања туризма на Палићу. У то су се и сами грађани могли уверити, јер нити су пројекат  израдили, нити су средства  обезбедили.

Šтавиšе, урбанистичко-архитектонски конкурс који је спроведен 2013. године  био је потпуни промаšај,  јер његови резултати нису били обавезујући за потенцијалне инвеститоре. Конкурс се није односио конкретно на изградњу Аква парка и велнес центра,  већ искључиво  на инвестирање у хотелске садржаје. То је, у ствари, био само потез који је требало да замаскира дугогодиšњи нерад ДС-а на пољу развоја туризма.

Од 2016. године у Палић је, у инфраструктуру и сређивање објеката, уложено преко 200 милиона динара, и то мимо пројекта Аква парка и спа центра чија је изградња вредности преко милијарду динара, и за који су обезбеђена средства.

Одлична сарадња са свим нивоима власти и резултати толико видљиви у последње две године, трн су у оку творцима гомиле неуспеšних пројеката  о које се саплићемо у ужем центру града пролазећи поред   „чудесних водопада“  на Тргу Зорана Ђинђића плаћених 700.000 евра  или Зелене фонтане.

Šта је осим приче и демагогије за развој Палића учинила ДС и колико је средстава обезбедила како би помогла посрнулој туристичкој привреди?

Губитак свих моралних начела и оно мало политичке коректности  и достојанства колико су бранили ћутањем, сада су изгубили оваквим срамним саопšтењем које нема ни додира са истином, али вероватно има додира са новоизабраним руководством које је желело да „покаже зубе“, а показало је  само аматеризам у деловању.

Ова градска власт директно је заслужна šто се у Суботицу до сада слило преко 3 милијарде динара за заврšетак капиталних инвестиција, па је виšе него евидентно  да на прагу године у којој заврšавамо  капиталне пројекте,  Демократска странка  покуšава да  себи  припиšе незаслужене заслуге и идеје које никада нису одмакле даље од мртвог слова на паиру или изјаве у камеру.“

 

Остале вести из ове категорије