Магазин Дани

Политика

СНС: Саопšтење ДС-а обилује неистинама

Редакција Дани | 9. мај 2019. | 14:54 | Политика

СНС: Саопштење ДС-а обилује неистинама

Поводом&нбсп; саоп&сцарон;тења ГрО ДС-а, огласио се ГрО СНС-а, саоп&сцарон;тењем које у целости преносимо:

„Саоп&сцарон;тење&нбсп; локалног одбора Демократске странке у Суботици&нбсп; у вези са&нбсп; Аква парком на Палићу толико срамотно обилује неистинама&нбсп; да заправо на прави начин осликава&нбсп; деловање ДС-а на локалу и недостојно је озбиљне политичке странке.

Изјава да је током 2012. године тада&сцарон;ња градска власт покренула пројекат изградње Аква парка и велнес центра на Палићу представља најблаже речено лаж, осим ако се под покретањем пројекта не рачунају изјаве неколицине тада&сцарон;њих челника ДС-а да би такав пројекат „било добро покренути“, дате након &сцарон;то су нерадом и незнањем током низа година уче&сцарон;ћа у власти довели до потпуне запу&сцарон;тености и пропадања туризма на Палићу. У то су се и сами грађани могли уверити, јер нити су пројекат&нбсп; израдили, нити су средства&нбсп; обезбедили.

Штави&сцарон;е, урбанистичко-архитектонски конкурс који је спроведен 2013. године&нбсп; био је потпуни прома&сцарон;ај,&нбсп; јер његови резултати нису били обавезујући за потенцијалне инвеститоре. Конкурс се није односио конкретно на изградњу Аква парка и велнес центра,&нбсп; већ искључиво&нбсп; на инвестирање у хотелске садржаје. То је, у ствари, био само потез који је требало да замаскира дугогоди&сцарон;њи нерад ДС-а на пољу развоја туризма.

Од 2016. године у Палић је, у инфраструктуру и сређивање објеката, уложено преко 200 милиона динара, и то мимо пројекта Аква парка и спа центра чија је изградња вредности преко милијарду динара, и за који су обезбеђена средства.

Одлична сарадња са свим нивоима власти и резултати толико видљиви у последње две године, трн су у оку творцима гомиле неуспе&сцарон;них пројеката&нбсп; о које се саплићемо у ужем центру града пролазећи поред&нбсп;&нбсп; „чудесних водопада“&нбсп; на Тргу Зорана Ђинђића плаћених 700.000 евра&нбсп; или Зелене фонтане.

Шта је осим приче и демагогије за развој Палића учинила ДС и колико је средстава обезбедила како би помогла посрнулој туристичкој привреди?

Губитак свих моралних начела и оно мало политичке коректности&нбсп; и достојанства колико су бранили ћутањем, сада су изгубили оваквим срамним саоп&сцарон;тењем које нема ни додира са истином, али вероватно има додира са новоизабраним руководством које је желело да „покаже зубе“, а показало је&нбсп; само аматеризам у деловању.

Ова градска власт директно је заслужна &сцарон;то се у Суботицу до сада слило преко 3 милијарде динара за завр&сцарон;етак капиталних инвестиција, па је ви&сцарон;е него евидентно&нбсп; да на прагу године у којој завр&сцарон;авамо&нбсп; капиталне пројекте,&нбсп; Демократска странка&нбсп; поку&сцарон;ава да&нбсп; себи&нбсп; припи&сцарон;е незаслужене заслуге и идеје које никада нису одмакле даље од мртвог слова на паиру или изјаве у камеру.“

&нбсп;

Остале вести из ове категорије