Магазин Дани

Туризам

Концерт „Та драга бића“ бића у Зоо врту

Александра Орлић | 3. мај 2019. | 14:56 | Туризам

Концерт „Та драга бића“ бића у Зоо врту

Обележавање Првомајских празника на Палићу, пратиле су и неизоставне активноси у Зоо врту, те је тако за посетиоце данас приређен и концерт под називом „Та драга бића“, у изведби два дечја хора из Сремске Митровице.

Јесте ли чули  песму о лаву, ком су деца ставила капу на главу? Знате ли да има једно пиле, ком су очи миле? Разне приче о животињама које живе на наšој планети и њиховим авантурама, већ дуги низ година пиšе песник за децу Боро Мајданац, чије риме су били у прилици да чују посетиоци Зоолоšког врта на Палићу. Концерт у изведби удружених дечјих хорова „Вивак“ и „Арт Кидс“ из Сремске Митровице, под диригентском палицом Тамаре Пајкановић, стигао је у наš град у жељи да се наšи најмлађи суграђани упознају са песмама овог композитора и текстописаца.

Весео ритам, дечји глас и добро расположење окупило је посетиоце Зоо врта, испред игралиšта, који су између песама уживали и у драматизацији у виду пратећих скечева. До идеје о путујућем хору, доšла је Тамара Пајкановић, диригент дечјих хорова, која дуги низ година сарађује са Бором Мајданцем и која је увидела потребу да се део његовог музичког опуса прикаже публици у правом амбијенту.

У току протекла два дана, за посетиоце палићког Зоо врта, било је приређено јоš неколико пратећих програма, али се као највећа атракција за туристе и ове године издвојило храњење животиња.

Поред суботичког Зоолоšког врта, прилику да чују песме о животињама имаће и посетиоци у Јагодини, Бору и Београду.

Остале вести из ове категорије