Магазин Дани

Туризам

Првомајски уранак на Палићу окупио виšе хиљада туриста

Александра Орлић | 3. мај 2019. | 14:45 | Туризам

Првомајски уранак на Палићу окупио више хиљада туриста

Традиционални 36. Првомајски уранак на Палићу окупио је велики број посетилаца из Суботице и других градова, који су током прва два дана манифестације уживали у бројним гастрономским и забавним садржајима.

Најлепšа суботичка туристичка дестинација, протеклих дана била је центар деšавања у наšем граду. Дуж šеталиšта поред језера Палић, за посетиоце је постављен ваšар, на ком су се могли наћи разни производи од рукотворина, играчака па до посластица и других кулинарских специјалитета. Дуги низ тезги, заврšавао се на улазу у Муšки šтранд, одакле се простирао луна парк, незаобилазна првомајска атракција. Садржај манифестације је ове године имао и новину у односу на претходне, те је туристима поред спортских понуђен и програм за најмлађе, који се у послеподневним часовима одвијао на Великој тераси где су деца учествовала у разним креативним радионицама, док је тај простор у вечерњим сатима био на располагању љубитељима занатског пива уз наизоставне рок свирке.

Проšле године, током четири дана манифестације првомајске празнике у организацији предузећа „Парк Палића“ посетило је око 60.000 људи, док је тај број претходних дана био неšто мањи, услед најављеног лоšег времена, које је на срећу заобиšло Суботицу, те је бисер наšег града заблистао у најлепšем сјају. Смеšтајне капацитете Палића, попунили су у највећем броју туристи из Београда, и суседних држава -  Мађарске и Хрватске. Ова манифестација којом се обележава Празник рада, представља почетак нове туристичке сезоне.

Првомајски сусрети на Палићу, ове године трајаће све до недеље, 5. маја.

Остале вести из ове категорије