Магазин Дани

Туризам

Првомајски уранак на Палићу окупио виšе хиљада туриста

Александра Орлић | 3. мај 2019. | 13:45 | Туризам

Првомајски уранак на Палићу окупио више хиљада туриста

Традиционални 36. Првомајски уранак на Палићу окупио је велики број посетилаца из Суботице и других градова, који су током прва два дана манифестације уживали у бројним гастрономским и забавним садржајима.

Најлеп&сцарон;а суботичка туристичка дестинација, протеклих дана била је центар де&сцарон;авања у на&сцарон;ем граду. Дуж &сцарон;етали&сцарон;та поред језера Палић, за посетиоце је постављен ва&сцарон;ар, на ком су се могли наћи разни производи од рукотворина, играчака па до посластица и других кулинарских специјалитета. Дуги низ тезги, завр&сцарон;авао се на улазу у Му&сцарон;ки &сцарон;транд, одакле се простирао луна парк, незаобилазна првомајска атракција. Садржај манифестације је ове године имао и новину у односу на претходне, те је туристима поред спортских понуђен и програм за најмлађе, који се у послеподневним часовима одвијао на Великој тераси где су деца учествовала у разним креативним радионицама, док је тај простор у вечерњим сатима био на располагању љубитељима занатског пива уз наизоставне рок свирке.

Про&сцарон;ле године, током четири дана манифестације првомајске празнике у организацији предузећа „Парк Палића“ посетило је око 60.000 људи, док је тај број претходних дана био не&сцарон;то мањи, услед најављеног ло&сцарон;ег времена, које је на срећу заоби&сцарон;ло Суботицу, те је бисер на&сцарон;ег града заблистао у најлеп&сцарон;ем сјају. Сме&сцарон;тајне капацитете Палића, попунили су у највећем броју туристи из Београда, и суседних држава - &нбсп;Мађарске и Хрватске. Ова манифестација којом се обележава Празник рада, представља почетак нове туристичке сезоне.

Првомајски сусрети на Палићу, ове године трајаће све до недеље, 5. маја.

Остале вести из ове категорије