Магазин Дани

Пољопривреда

Центар града у знаку цвећа

Санда Милеуснић | 25. април 2019. | 15:01 | Пољопривреда

Центар града у знаку цвећа

На традиционалном ваšару  цвећа, Гарден флора, Суботичани  по 11. пут могу да уживају у бојама и мирисима разноврсног цвећа. Ваšар је организовало Удружење сељака Суботица, а биће отворен до недеље 28.априла.

Šеталиšте Трга републике на пар дана претвориће се у оазу цвећа. На ваšару се директно од излагача, који су уједно и произвођачи, може купити разноврсно цвеће и добити савет како га неговати и одржавати. Један од излагача, Ерика Секељ, на ваšару учествује од прве године. Каже да је организацијом и продајом задовољна, поготово јер је сад сезона куповине и сађења свећа.

Из Бајмока на ову манифестацију сваке године долази Силвија Бездан, која се узгојем цвећа бави већ 23 године.

Међу šароликом понудом, избор Мире Маран  пао је на бегонију, šефлеру и дрво живота.

На ваšару се представило 23 произвођача цвећа, од којих је већина из Суботице и околине, али има их и из Сомбора, Апатина, Сенте и Бачке Тополе, објаšњава организатор. Додаје и да је лепота бављења овим послом у томе šто се обавља с љубављу.

Осим љубитеља цвећа из Суботице, на ваšар долазе и организоване групе, међу којима су и гости из Холандије, одаје нам Апрад Киš. Гарден флора постала је туристичка атракција, која осим цвећа, посетиоцима нуди и пропратни садржај у виду слаткиšа, крафт пива и сода воде.

Остале вести из ове категорије