Магазин Дани

Пољопривреда

Центар града у знаку цвећа

Санда Милеуснић | 25. април 2019. | 14:01 | Пољопривреда

Центар града у знаку цвећа

На традиционалном ва&сцарон;ару&нбсп; цвећа, Гарден флора, Суботичани&нбсп; по 11. пут могу да уживају у бојама и мирисима разноврсног цвећа. Ва&сцарон;ар је организовало Удружење сељака Суботица, а биће отворен до недеље 28.априла.

Шетали&сцарон;те Трга републике на пар дана претвориће се у оазу цвећа. На ва&сцарон;ару се директно од излагача, који су уједно и произвођачи, може купити разноврсно цвеће и добити савет како га неговати и одржавати. Један од излагача, Ерика Секељ, на ва&сцарон;ару учествује од прве године. Каже да је организацијом и продајом задовољна, поготово јер је сад сезона куповине и сађења свећа.

Из Бајмока на ову манифестацију сваке године долази Силвија Бездан, која се узгојем цвећа бави већ 23 године.

Међу &сцарон;ароликом понудом, избор Мире Маран &нбсп;пао је на бегонију, &сцарон;ефлеру и дрво живота.

На ва&сцарон;ару се представило 23 произвођача цвећа, од којих је већина из Суботице и околине, али има их и из Сомбора, Апатина, Сенте и Бачке Тополе, обја&сцарон;њава организатор. Додаје и да је лепота бављења овим послом у томе &сцарон;то се обавља с љубављу.

Осим љубитеља цвећа из Суботице, на ва&сцарон;ар долазе и организоване групе, међу којима су и гости из Холандије, одаје нам Апрад Ки&сцарон;. Гарден флора постала је туристичка атракција, која осим цвећа, посетиоцима нуди и пропратни садржај у виду слатки&сцарон;а, крафт пива и сода воде.

Остале вести из ове категорије