Магазин Дани

Друштво

Удружење слепих и слабовидих добило нови лаптоп, дигиталне књиге и уређај за читање

Редакција Дани | 15. април 2019. | 13:18 | Друштво

Удружење слепих и слабовидих добило нови лаптоп, дигиталне књиге и уређај за читање

Министар за рад, запоšљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Удружење слепих и слабовидих у Суботици како би испунио обећање које је дао приликом претходне посете и уручио им лаптоп рачунар, 30 дигиталних књига и дејзер - уређај за читање.

Министар Ђорђевић истакао је да се Министарство активно залаже за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији кроз развијање партнерског односа са удружењима особа са инвалидитетом и пружању финансијске и стручне подрšке.Како је министар рекао, циљ обилазака свих установа које брину о особама са инвалидитетом јесте да се боље сагледају услови у којима ове особе живе и пронађу најбољи начини за њихово унапређење.

„Током претходне посете Удружењу у Суботици чланови су нам предочили šта је то šто им је потребно како би се унапредили њихови услови живота. Помоћу књига, уређаја за читање и лаптопа, чланови Удружења моћи ће да се едукују, разоноде и да заједно проведу време. Министарство је ту увек да помогне у складу са могућностима и трудићемо се да као и до сада и у наредном периоду пружимо подрšку свим удружењима особа са инвалидитетом у Србији“, рекао је Ђорђевић.

Председник Удружења слепих и слабовидих Весо Аврам захвалио је министру Ђорђевићу на посети истакавšи да су подрšка Министарства и напор који министар лично улаже за стварање бољих услова живота особа са инвалидитетом овом удружењу од великог значаја.

Остале вести из ове категорије