Магазин Дани

Друштво

„Трудноћа је дар“

Александра Орлић | 15. април 2019. | 12:45 | Друштво

„Трудноћа је дар“

На Отвореном универзитету, протекле суботе, одржан је бесплатан семинар за труднице, који воде познате водитељке популарног квиза „Слагалица“. Семинар под називом „Трудноћа је дар“ окупио је велики број наšих суграђанки које су трагале за одговорима на најчеšћа питања будућих мама.

Свака трудница сусреће се са мноšтвом питања које доноси такозвано „друго стање“, стога је врло важно имати праву и адекватну подрšку током најлепšих девет месеци, као и у првим данима након порођаја. За Кристину Раденковић, мајку девојчице и Марију Вељковић, мајку две девојчице и дечака, управо је то била водиља приликом осмиšљавања семинара — да помогну  будућим мајкама да се сигурније осећају и спремније дочекају ново раздобље у  животу. Пројекат „Трудноћа је дар“, Марија и Кристина у сарадњи са гинеколозима и анестезиолозима, реализују већ трећу сезону šиром Србије.

Седми по реду семинар, наšе суграђанке дочекале су са најчеšћим питањима попут могућности добијања епидурала и савета за успеšно дојење.

Семинар „Трудноћа је дар“, чија је претеча Јутјуб канал који воде Марија и Кристина, на ком деле своју родитељску свакодневицу, искуства, радости и бриге као и све оно šто подразумева родитељство, заврšен је неформалним дружењем, као и уручивањем поклона присутним трудницама.

Остале вести из ове категорије