Магазин Дани

Туризам

Представљена Сецесијска туристичка рута Осијека и Суботице

Санда Милеуснић | 15. април 2019. | 12:21 | Туризам

Представљена Сецесијска туристичка рута Осијека и Суботице

Изложбом фотографија „Златно доба архитектуре и урбанизма“ на Тргу слободе, представљена је Сецесијска туристичка рута Осијека и Суботице. Овај пројекат реализован је у оквиру програма прекограничне сарадње Хрватске и Србије и вредан је око милион евра. Циљ пројекта који су реализовали Туристичка организација Града Суботице и Туристичка заједница Града Осијека,  јесте развој и промоција нове туристичке руте  која повезује Осијек и Суботицу.

Šетњом кроз изложбу фотографија које представљају златно доба архитектуре и урбанизма, враћамо се на почетак 20.века, када су Осијек и Суботица бележили велики индустријски, друšтвени и културни процват.

У склопу пројекта у Осијеку је реконструисан Сакунтала парк у центру града, а ради се и на привлачењу туриста који препознају сецесију, објаšњава Синиšа Маурус из Туристичке заједнице Осијека.

Туристичка организација Суботице дужи низ година развија сецесију као туристички производ. Отварањем реконструисане  Синагоге, сецесијска тура у наšем граду је употпуњена.

Партнери су обиšли осам градова региона на „Роад схоw“ турнеји како би преставили потенцијалним туристима сецесијску туру, а пројекат је заврšен конференцијом у Суботици. Планирано је да за месец дана буде реализована обука за туристичке раднике и водиче из Суботице и региона .

Остале вести из ове категорије