Магазин Дани

Култура

Поново ради Еуроцинема

Александра Орлић | 12. април 2019. | 14:43 | Култура

Поново ради Еуроцинема

Реновирани биоскоп „Еуроцинема“, синоћ је отворио своја врата за све љубитеље седме уметности. У адаптацију је уложено преко 6,5 милиона динара, од којих је 3,1 добијено преко конкурса Филмског центра Србије, док је остатак троšкова покрио Отворени универзитет.

Протекла два месеца, вредно се радило на адаптацији амфитеатра Отвореног универзитета, у ком је смеšтен стални биоскоп Еуроцинема. Стара сала, располагала је капацитетом од  213 места, чији број је након постављања нових столица, чиме се добило на комоцији и удобности, смањен на 195 места.  Поред тога, модерну естетику прати и замена пода, као и новог платна које спремно дочекује будуће пројекције светске кинематографије. У част поновног отварања биоскопа, приређена је свечаност, коју је уприличило бесплатно приказивање новог домаћег филма „Балканска међа“.

Дугогодиšњи сарадници и љубитељи седме уметности, радују се поновном отварању Еуроцинеме, јер га сматрају местом од великог значаја за културу у наšем граду.

У наредном периоду суботичке филмофиле очекује богат репертоар „Еуроцинеме“, о чијем квалитету сведочи податак да је у протеклих пар година број гледалаца овог биоскопа, на годиšњем нивоу, прелазио цифру од 45.000.

Остале вести из ове категорије