Магазин Дани

Здравство

Одржано такмичење Шта знаš о здрављу – šта знаš о Црвеном крсту“

Александра Орлић | 5. април 2019. | 15:18 | Здравство

Одржано такмичење Шта знаш о здрављу – шта знаш о Црвеном крсту“

Традиционално такмичење основних и средњих šкола, под називом „Šта знаš о здрављу – šта знаš о Црвеном крсту“, одржано је у просторијама Црвеног крста. Ове године у смотри учеšће је узело 15 šкола са територије наšег Града.

У склопу обележавања, 7. априла - Светског дана здравља,  Црвени крст је, уз подрšку Дома здравља и Завода за јавно здравље, трећу годину за редом, организатор такмичења које има за циљ промоцију, превенцију и очувања здравља. Квиз „Šта знаš о здрављу – šта знаš о Црвеном крсту“, окупио је 19 екипа које су чинили ученици суботичких šкола, и који су имали задатак да се информиšу и науче понеšто о историјату и традицији ове хуманитарне организације.

Велики број ђака, је са нестрпљењем чекао почетак такмичења, за које су се, како кажу, вредно припремали.

Екипи средњоšколаца из Медицинске šколе, није било теšко да савладају дато šтиво, с обзиром на то да је у фокусу сваког будућег и професионалног медицинара управо промоција здравља. Представник трочланог тима, истакао је да му је велика част да са осталим учесницима Квиза, буде део подрšке обележавању Светског дана здравља. Надају се победи, међу средњоšколским групама, јер су и претходних година  у истом саставу остваривали запажене пласмане.

Такмичење се састојало из тестирања теоретског и практичног знања ученика, кроз учеšће у полигонима, које су припремили врšњачки едукатори Црвеног крста. Одржавању квиза „Šта знаš о здрављу – šта знаš о Црвеном крсту“, присуствовао је секретар Црвеног крста Војводине, Боšко Митраšиновић, као и представници  Града.

Првопласираним екипама, по оцени испитне комисије, биће уручени пехари, а потом ће победнички тимови представљати наš Град на Покрајинском такмичењу, које ће се одржати 10. априла, у Новом Саду.

Остале вести из ове категорије